Saturday, March 15, 2014

vanha pärekori // old shingle box


Kirpparilöytö.
Sopivasti rähjäinen kannellinen pärekori.
Jatkaa elämäänsä lastenhuoneessa legojen säilytystehtävissä.
Mitään suurella rakkaudella ja vaivalla legoista koottua ei saa purkaa.
Paloasemat sun muut isommat rakennelmat.
Missä ne on tarkoitus säilyttää?
Kertokaa te.


I bought this shingle box from flea market to store legos.
It looks in good way old and rugged <3

25 comments:

 1. Hieno kori! Kyllä kirpparit vaan on parhaita paikkoja bongata persoonallisia sisustustuotteia :). Legorakennelmat on kyllä melkoisia tilavarkaita...tuntuu että ne ovat lapsellekin aina jossain tiellä. Meillä ei pojat juuri legoilla enää väsää, mutta vuosikin sitten kootut kallisarvoiset ja isot legorakennelmat pitää olla esillä...kirjahyllyjä ja tasoja olen käyttänyt (joita ei tosin paljon ole, kun lastenhuoneetkaan eivät jättikokoisia ole)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varsinkin siivoamisen kannalta noi legorakennelmat on kauheita :(

   Delete
 2. Upeat korit. Löysin itse vastaavantyyppisen taviskorin (ei kantta) kirpparilta muutama viikko sitten ja olen myös tykännyt :). Kirpparit ovat ihania paikkoja tehdä löytäjä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirpparit on ihan parhaita. Tossa korissa on tainnu olla joskus kantokahvatkin.

   Delete
 3. Hieno löytö tuo kori, kannellisia ei olekaan niin helppoa löytää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kerttu. Joo yleensä törmää kannettomiin versioihin. Vähän pelkään että kansi houkuttelee pieniä peppuja istumaan korin päälle. Sitähän se ei kyllä kestä.

   Delete
 4. Mahtava löytö! Mä olen yrittänyt myös metsästää kirppiksiltä pärekoreja, mutta en ole löytänyt :( Meillä on ihan sama ongelma legorakennelmien kanssa, kun niitä ei saa purkaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Johanna. Pärekorit taitaa olla nyt aika haluttua tavaraa. Ei kai tohon lego-ongelmaan oo ratkaisua. Se on vaan vaihe, joka on kestettävä ;)

   Delete
 5. Näpsäkkä pärekori! Meillä on yksi pärekori, mutta pari lisää sais löytyä. Tuollainen kannellinen oiskin just hyvä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pärekorit on parhaita. Tännekin kelpaisi pari lisää. Ja justiinsa kannellisia.

   Delete
 6. Ihana löytö! Meillä on samannäköinen kori (ilman kantta) lehtiensäilytyskorina ja tykkään kovasti! Hehee, meiltä löytyy samoja ongelmia legojen kanssa:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pärekorit on kivoja kun niitä voi käyttää vaikka mihin. Mä arvasin etten oo yksin ton lego-ongelman kanssa.

   Delete
 7. Joskus törmäsin pinterestissä tämmöseen ratkaisuun:
  http://www.pinterest.com/pin/220324606744728066/
  Minusta aika nerokas idea säilytellä noita rakennelmia.. ja helppo jatkaa leikkejäkin... Voisko tuota tuunata jotenkin, että sais esteettisemmän tarvittaessa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ideana mainio! Tossa olis selvästi jollekin huonekaluvalmistajalle markkinarako.

   Delete
 8. Tosi upea löytö - täydellisen mallinen kori! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marjukka :) Tykkään kun kori on kantikas. Useinhan törmää niihin suorakaiteen muotoisiin ja pyöreäkulmaisiin. Vaikka kyllähän nekin kelpaa.

   Delete
 9. Ihana! Mut kuten kirjoititkin, niin meillä ei kyllä kestäisi kannellisena, kun se kohta istuttaisiin lyttyyn... Ja samaa mäkin pähkin, että miten ne legorakennelmat pitäisi ehjänä. Ei ihan päivänpolttava aihe vielä meillä, mutta hyvä se on varautua ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se voi olla että kori olis viisaampi siirtää johonkin muuhun käyttötarkoitukseen. Otan tietoisen riskin. Kyllä noi legot on kaikessa ihanuudessaan aika rasittavia. Kaikki tasot ja hyllyt tursuaa rakennelmia.
   Ja siivota saa kieli keskellä suuta ettei mitään katoa imurin syövereihin. Tää on tätä ;)

   Delete
 10. Sama ongelma legojen kanssa löytyi myös täältä. Jos tilaa vaan löytyy, niin meillä ainakin siivoamista helpotti huomattavasti lego alusta, kuva löytyy seuraavasta linkistä: http://hattaralandia.blogspot.fi/2012/01/pojan-huoneesta-ja-vahan-kissastakin.html
  Alustaa oli helppo siirrellä pyörien ansiosta ja keskeneräisetkin rakennelmat oli helppo jättää odottamaan seuravaa rakennuskertaa. Meillä alustalle kasvoi kokonainen kaupunki. Pölyähän siihen kertyi jonkin verran, mutta pölyhuiskan avulla siitä sai enimmät pois kaupunkia hajottamatta. Harmi kun en ottanut kuvia, sillä nyt se on jo purettu pojan kasvaessa ulos lego-iästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toihan on mainio idea! Kiitos vinkistä. Meille ei ihan noin isoa alustaa mahtuisi kun lattiatila on kortilla. Oon miettinyt jotain sängyn alle laitettavaa alustaa, mutta siinä tapauksessa rakennelmat ei voi olla kovin korkeita. Ehkä tässä vaan pitää odotella että lapset kasvaa ulos lego-iästä.

   Delete
 11. Uuu mikä kori. Todella kaunis elämää nähneenä!

  Lego-ongelmat on mulle ihan vieraita. Ensimmäisenä tuli mieleen, että rakentaisi levyn päällä ja nostaisi jonnekin ylös. Kappin päälle vaikka. Tämä siksi, että minä sitten alle 160 senttisenä en joutuisi niitä jatkuvasti näkemään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö ookkin. Just mainio tommosena räjähtäneenä ja kahvansa menettäneenä.
   Kun oliskin kaappi minkä päälle laittaa. Meillä on liukuovikaapistot kattoon saakka. Ja 22 cm syvät avohyllyt ei kauheesti vedä. Tää on nyt vaan vaihe, joka pitää kestää ;)

   Delete
 12. Meillä nuo tunteella tehdyt lego-rakennelmat olivat aikansa pojan koulupöydällä. Pikkusisarukset kävivät joka päivä siellä sitten "vähän" leikkimässä. Hermothan siinä meni kaikilla, kun joka päivä väännettiin samasta asiasta. Nyt palo- ja poliisiasema on munalukolla varustetussa kaapissa ja kaikki tykkää. Paitsi se miinus puoli tässä järjestelyssä on, että koululainenkaan ei leiki legoilla yhtä paljon :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tykkään laittaa asioita piiloon järjestyksen nimissä. Ja sitten käy kyllä usein niin että ne jemmatut lelut jää käyttämättä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Niin se taitaa mennä.

   Delete
 13. Kaunis löytö, sopivasti kontrastia ja ihanaa pintaa.

  ReplyDelete