Tuesday, January 21, 2014

amppeli // a plant hanger

No nyt se on täällä. Amppeli.
Josta väläyttelin ajatuksen tasolla jo aiemmin.
Kävin kiertelemässä Lohjan kirpputoreja pitkästä aikaa. Ja sieltähän se löytyi.
 Ihan valon takia kukat on olleet ikkunalaudalla.
Näillä pakkasilla alla posottava patteri kuivattaa rehuparat parissa päivässä.
 Ja arvatkaa muistanko kastella. Amppelilla saadaan vähän jatkoaikaa. 
Ehkä.
Nyt pitäisi saada vielä ripustuskoukku oikeaan paikkaan. Keittiöön.A new place for my flower. Hanging from the roof. 
Plant hanger is a another small thing I found from a flea market.


15 comments:

 1. Replies
  1. Kiitos Katja. Jotenkin tosi sympaattinen mun silmään.

   Delete
 2. Ai vitsit kuinka ihanalta näyttää. Jos saisin pidettyä jonkun kasvin joskus hengissä, niin mäkin tahtoisin amppelin, ja juurikin keittiöön. :)
  Mustavalkoisena tietysti. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Ajattelin ensin viedä amppelin mökille, mutta se jäikin kotinurkkia koristamaan. Eikun Plantageniin ostoksille kun on seuraavan kerran viherkasvit on -50% alennuksessa. Ei ketuta niin pahasti jos kuukahtavat.

   Delete
 3. Kummasti sitä silmä tykkää sellaisesta mistä ei olis ikuna luullut tykkäävänsä vielä muutama vuosi sitten :) Kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sanoppa se. Kyllä mäkin aikani ihmettelin että onko toi nyt ruma vai kaunis. Mutta on se enempi kaunis.

   Delete
 4. Amppeleista tulee eittämättä mieleen lapsuus/nuoruus. Niinkuin sinisestäkin, joka on jälleen muotia. Hmm. ehkä lämpenen enemmän kuitenkin tähän amppeliin kuin siniseen. Ja kyllä - se näyttä hienolta!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon pitänyt amppeleita vähän mummo-juttuina. Varsinkin just tän kaltasia virityksiä. Musta on ihan selkeesti tulossa mummo ;)

   Delete
 5. Amppelit on ihania! <3 Mä oon joskus harkinnut, itse punovani tuon tyyppisen amppelin, mutta edelleen ollaan sillä harkinnan asteella. ;)

  Tosin pitäisi saada kattoon niitä koukkuja, jotta saisi amppeleita ripustettuakin. Meidän katto on vaan niin kovaa materiaalia, että se ei oo kovin helppo homma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin oon harkinnut punovani jotain tämän tyyppistä ite. Mutta kun sopiva tuli valmiina vastaan parin euron hintaan, niin pakkohan se oli napata mukaan. Toi ripustaminen onkin sitten oma projektinsa.

   Delete
 6. Mä just viimeksi äidille soitellessani pyysin kaivamaan, josko varastossa olisi vielä vanhoja amppeleita. Ja jos ei löydy, on mulla pari DIY-ohjettakin jo tallella. Jännä, miten tällaiset asiat nousee yhtäkkiä pinnalle sieltä täältä!

  -Paula

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ite kun tekisi, niin saisi ainakin just sellaisen kun haluaisi. Jos joku olisi vuosi sitten puhunut mulle amppeleista, niin olisin nauranut. Tai en olisi ainakaan itelleni kelpuuttanut.

   Delete
 7. Tosi kiva! Mähän tein joululahjaksi äidille tuontapaisen ja nyt on toinen malli minkä haluan itselle tehdä. Ei tosiaan vielä hetki sitten nämä miellyttäneet, mutta nyt ei voi olla ilman :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan sun postauksen tekemästäsi amppelista. Se oli upea!

   Delete
 8. Myin itse ehkä noin vuosi sitten valtavan määrän punottuja amppeleita kirppiksellä. Olivat minun mummon perinnön amppelikokoelma :-) Mulla oli hintaa niillä muistaakseni kymmenestä sentistä jonnekin euron paikkeille, ja taisivat melkein kaikki mennä. Ilmeisesti tällaisille on kysyntää. Itse sain lapsuudessa näistä yliannostuksen enkä siksi oikein voi kuvitella, että meille tulisi näitä osaksi sisustusta.

  ReplyDelete