Saturday, September 27, 2014

lastenhuoneessa // in the kids room





Lastenhuoneessa tapahtunutta.
Matto lähti. Uusi on hakusessa. Varjelen parkettia ja pientä palelevaa pyllyä. 
Kerrossängyn alle jäävään nurkkaan hommasin valkoisia kannellisia säilytyslaatikoita.
Ne imee pikkuautot, legot ja beypladet.
Tytön tilpehööreille löytyi kierrätyskeskuksesta punainen retro palaset - laatikosto.
Toinen oli jo entuudestaan, omasta lapsuudesta.
Punainen laskosverho sai lähteä jo aiemmin ja tilalle tuli harmaa.
Lapset ikävöi vanhaa punaista verhoa ja punaista pyöreää mattoa. Äippä ei.
Musta - valkoista mattoa ei kuullema kelpuuteta. Eikä harmaata.
Mitens nyt suu pannaan?

* * *

Lately in the kids room.
I bought some new boxes under the bunk bed to storage all the toys.
And round red carpet is gone. I'm looking after the new one.
Kids say no for a black and white carpet. Sounds like mission impossible.




26 comments:

  1. Katselin kuvia ja mietin että jotenkin pitäisi meidänkin tyttöjen huoneen lelukaaos kesyttää.
    Sinä näytät onnistuneen.
    Itsekin pongailen kirppikseltä Palasia. Ne on niin kivoja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oon huomannut että tytön loputtomalle määrälle pikkutilpehööriä on kaikenlaiset pikkulaatikostot parhaita. Muuramen laatikot vetää myös kiitettävästi tavaraa. Yleisilme pysyy siistinä kun kaikki ei ole esillä. Tosin joskus jotkut tavarat unohtuu, kun ne on poissa silmistä. Puolensa ja puolensa. Voin lohduttaa että kyllä sitä kaaosta löytyy kuvien ulkopuolelta ;) Toi palaset - laatikosto maksoi muuten 2€!

      Delete
    2. Tykkäätkö keltaisesta? Mites Ikean Alvine Ruta? :) Nettikauppa kyllä näytti, että sitä ei ole enää, mutta ainakin Tampereen myymälässä niitä myytiin vielä joku viikko sitten.. Voi kyllä olla vähän karhea pikku pepun alle ;)

      Delete
    3. No kyllähän täällä ainakin äippä peukuttaa keltaiselle. Sitähän löytyy meiltä jo köökin puolelta. Lastenhuoneessa punaisia yksityiskohtia on vaan niin paljon, että ehkä kaipaan sen rinnalle jotain "rauhallisempaa" väriä.

      Delete
  2. Ihana, rauhallinen ja seesteinen lastenhuone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Johanna. Itse asiassa se, ettei ole mattoa rauhoittaa jotenkin yleisilmettä.

      Delete
  3. Tuo viimeinen kuva toi sellaiset lapsuusmuistot yhtäkkiä mieleen, että huhhuh! :D Meillä oli pikkuveljeni kanssa tuo sama sänky lapsena ja se oli kyllä niin mahtava. Muistan, kuinka en antanut laittaa mattoa, koska minun barbie-kokoelmani oli tuossa pikkusängyn vetolaatikossa, eikä sitä saanut minusta riittävän hyvin ulos, kun matto oli tiellä. Voi vitsit, mistähän tämä nostalgiaminä taas pompahti esiin!? :D Kiitos kuitenkin, ja ihanalta näyttää teidän lastenhuone! Toivottavasti lapsillasi on yhtä hauskaa tuon kerrossängyn kanssa kuin meillä lapsena oli! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muurame on kyllä varsinainen klassikko, johon varmaan aika monella liittyy muistoja. Lastenhuoneen muut Muuramen kalusteet kerrossänkyä lukuunottamatta on mun omasta lapsuudesta. Se on muuten totta, että nyt kun laatikon edessä ei oo mattoa, niin sen käyttö on helpompaa. Ja barbeja löytyy tästäkin laatikosta :)

      Delete
  4. Näyttää ihanan harmooniselta! Ja mistä noi valkoiset laatikot on? Tarviin niitä meille heti!!! :D Meillä on viime aikoina lajilteltu legoja ja tällä hetkellä pojan huoneen nurkassa on mitä viehättävin kasa kaikenlaisia epämääräisiä säilytyslaatikoita ja voinpa kertoa, että kyllä särkee meikäläisen sisustussilmää joka kerta kun huoneeseen astun! :D

    -piia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Piia. Laatikot on Ikeasta. Ne on kivan eleettömät ja kansi pitää pölyt poissa. Ja niitä on kätsy pinota.

      Delete
  5. Ihanalta näyttää, jään odottelemaan minkä värinen matto teille kotiutuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Sanna. Lapset toivoo jotain väriä. Yksi matto oli jo kiikarissa, mutta siinä oli marjapuuron värinen raita, joka ei passaa punaisten yksityiskohtien kanssa. Muuten se olis ollut täydellinen. Etsintä jatkuu.

      Delete
  6. Replies
    1. Kiitos :) Se ettei ole mattoa, rahoittaa ilmettä. En hankkisi ellei olisi pakko. Lattia on syksyisin ja talvisin niin kylmä, että se on pakko olla.

      Delete
  7. Keltaista mattoa ajattelin myös ehdottaa tai joku muu kirkas perusväri. Huone näyttää raikkaalle, canvastaulut ihastuttavat! Laatikot sulassa sovussa. Itsekin tykkään käyttää noita Ikean laatikoita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Aikku. Tykkään itekkin noista canvastauluista tosi paljon. Ihanat hymynaamat saa aina hyvälle tuulelle <3

      Delete
  8. Matot on niitä hankalampia hankintoja.Meillä ollaan oltu olkkarissa jo piiotkään ilman mattoa kun sopivaa ei tunnu löytyvän. Nyt vihdoin on yksi kiikarissa. Saa nähdä tuleeko raha esteeksi ;) . Kivan raikas huone! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matot on joo haastavia. Juurikin usein hintansa puolesta, tai sitten koon vuoksi.

      Delete
  9. Onpas kiva huone! Muuramen sänky on kyllä klassikko! Kaikke kivaa huoneesta löytyy ja mukavasti nuo laatikot imevät kaiken lelusälän :) tuun ajan kans kurkkimaan mitä muuta sun blogista löytyy. Viime piipahduksesta on liian kauan aikaa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Laura ja kiva kun oot löytänyt tänne uudelleen :)

      Delete
  10. Voi kuinka kaunista, meilläkin ootetaan jo kovasti kerrossänkyyn siirtymistä. Päiväkodissa kun tyttö on saanut nukkua yläsängyssä, se on niin kiva juttu hänelle :) Mutta menee varmaan vielä tovi, kun juuri on taaperosängyt erikseen hankittu :) Mut hieno tuo parvisänky ja mini peri tuolla alla <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Rea :) Kerronssänky on kyllä hyvä tilaa säästävä ratkaisu. Kaksi erillistä sänkyä veisi ihan liian paljon lattiapinta-alaa huoneesta.

      Delete
  11. Ihanan raikasta! Minäkin olin menossa ostamaan lastenhuoneen mattoa - meillä kun sitä ei vielä ollutkaan, mutta kokeilinkin olkkarin mattoa sinne ja sehän sopi passelisti. Olkkari sai sitten "uuden" maton varastosta ja koko kodin tunnelma muuttui kivasti syksyisemmäksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla oli ensin sama ajatus siirtää olkkarin blogimatto lastenhuoneeseen, mutta se onkin sinne liian iso ja sai lapsilta tylyn vastaanoton. Kaikki vinkit kivoista matoista on tervetulleita :)

      Delete
  12. Hei! Mistä tuo hyllyssä oleva valkoinen laatikosto (6 vetolaatikkoa) on peräisin? Olen etsinyt juuri tuollaista kaikelle pikkutilpehöörille.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vanerilaatikosto on ostettu muistaakseni Bauhausista. Se oli siis alunperin vanerin värinen ja maalasin sen itse valkoiseksi.

      Delete